joi, 10 septembrie 2009

Kőmíves Kelemen Marosvásárhelyen

" Sarkadi Imre drámájának rockváltozatát a 70-es években a már akkor népszerű és termékeny Szörényi–Bródy páros szerezte, de a darab politikai áthallásai miatt az ősbemutatóra 1982-ig kellett várni. A koreográfus akkor is Novák Ferenc volt, akárcsak a ’89-es rendszerváltás után, amikor a Tataként ismert művész megváltozott üzenettel állította a budapesti Honvéd színpadára. A marosvásárhelyiek Kőműves Kelemenjét szintén az erdélyi származású, Budapesten élő Novák rendezte, munkájában Füzesi Albert tánckarvezető volt segítségére.
Kőműves Kelement Tollas Gábor eleveníti meg, aki Ördög Miklós Leventével került dupla szereposztásba. Boldizsárt a Magyarországról hazatérő Szabó Gyula Győző, illetve Kovács Károly Botond játssza, míg a vándort Kárp György alakítja. Az Anna szerepében a művészegyüttes énekesét, Kásler Magdát láthatjuk-hallhatjuk."
forrás:Krónika

A dalok eddig nem tettek rám mély benyomást, pedig hallgattam lemezről, de most, hogy látvánnyal párosultak, egészen megfogtak. Érdemes megnézni, ajánlom mindenkinek.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu